Shokkiaallot voivat muuttaa materiaalin Atomitasolle asti

Tutkijat Materials Structure Science, Tokyo Institute of Technology ovat vanginneet muodonmuutosvaikutuksen shokkiaaltojen materiaaliin, kun he käyttivät röntgendiffraktiota. Efekti osoittaa, miten shokkiaallot muokkaavat ainetta atomitasolla. Luovuus ja manipulointi rakenteen materiaalin tietää niiden ominaisuuksia oli perusta tutkimuksen. Materiaalien välinen vuorovaikutus tapahtuu voimien vaihdolla. Nyt olisi siis helppo ennustaa minkä tahansa materiaalin kyky kestää voimaa ja miten se vaikuttaisi rakenteen keskuskappaleeseen.

Säteiden materiaaliin aiheuttama muodonmuutosvoima oli itse asiassa paineaalto, joka oli syrjäyttänyt materiaalin atomit. Jos ulkoinen voima ei ole liian suuri, atomien aiheuttama sisäinen voima voi estää ulkoisen voiman säilyttääkseen materiaalin tai rakenteen luonnollisen tilan. Jos ulkoinen voima on yli rajan, voima voi aiheuttaa pysyviä vaurioita ja muodonmuutoksia materiaalille tai rakenteelle, ja sitten rakenteellisen vian analysoinnin asiantuntijoita tarvittaisiin tekemään raportti materiaalin epämuodostumisesta.

Röntgendiffraktio tuli apuun materiaalin yksikkösoluissa. Yksikkökenno on pienin toistuva kolmiulotteinen atomirakenne, joka heijastaa Kiteen symmetriaa. Tutkittaessa kidemuodostuman seurauksena syntynyttä siirtymää havaittiin materiaali. Kun röntgensäteet suunnattiin kohti atomia, se absorboituu ja ne säteilevät uudelleen kideessä olevan atomin shokkina.

You may also like...

Vastaa