Mars voitaisiin ”maankaltaistaa” käyttämällä laattoja, tutkija sanoo

Olet varmasti nähnyt tieteiselokuvia, joissa ihmiset muokkaavat muita planeettoja korkean teknologian avulla muuttaakseen planeettoja paikaksi, jossa ihmiset voivat elää. Nyt, todellisuudessa, se voisi olla mahdollista terraforming Marsin otettuaan askel askeleelta lähestymistapa, mukaan amerikkalaiset ja brittiläiset tutkijat. He uskovat, että laattasaaren käyttäminen Marsissa voisi luoda sinne asumiskelpoisen ympäristön, ja se voi olla mahdollista lähivuosikymmeninä.

Tiedemies voisi luoda Marsiin pieniä saaria, jotka ovat kevyimmän saatavilla olevan materiaalin peitossa. Silica aerogel on pörröinen valkoinen jauhe materiaali, josta voidaan tehdä tuuman paksu kerros laatat. Silica aerogel laatat voi eristää pinnan ja luoda joitakin asutuksen kupolit juomavedellä. Laatat asennettaisiin planeetan jääpitoisille lauhkeille alueille, jotta Mars olisi ihmisille realistisempi.

Marsin maankaltaistamissuunnitelmaa ehdottaa Yhdysvaltain ja Britannian yhteinen tiimi, ja se voitaisiin toteuttaa lähivuosikymmeninä. Se on testattu laboratoriokokeissa, että 2 cm 3 cm paksu silica aerogel-kilpi voi lähettää tarpeeksi näkyvää valoa fotosynteettisen elämän aloittamiseksi. Samalla se myös estää vaarallista UV-säteilyä ja nostaa lämpötilaa pinnan alla. Osa espanjalaisista laatoista on myös kerrostettu silica aerogelilla, jotta ne voidaan asentaa UV-säteilystä kärsiville alueille.

Robin Wordsworth, insinööri Harvardin yliopistossa Yhdysvalloissa, sanoi, ” Tämä alueellinen lähestymistapa tehdä Mars asumiskelpoinen on paljon helpommin saavutettavissa kuin globaali ilmakehän muokkaus, toisin kuin aiemmat ideat tehdä Mars asumiskelpoinen, tämä on jotain, joka voidaan kehittää ja testata järjestelmällisesti materiaalien ja teknologian meillä on jo.”

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.