Tutkijat keksivät Saudi-Arabiassa laitteen, jolla voidaan tuottaa sekä puhdasta vettä että sähköä

Saudi-Arabiassa tutkijaryhmä kehitti vedenpuhdistuslaitteen. Laite ei ainoastaan pidä vettä saasteettomana, vaan tuottaa myös ilmaista sähköä. Raportin mukaan yli 780 miljoonalla ihmisellä eri puolilla maailmaa ei ole puhdasta vettä.

Vedenpuhdistus on ainoa tapa saada juomavesi monien ihmisten saataville ympäri maailmaa. Mutta prosessi vedenpuhdistus on pitkä ja kuluttaa paljon sähköä. Tästä syystä monilla kehitysmaiden kansalaisilla ei ole puhdasta vettä juotavaksi.

Tutkijaryhmä Saudi-Arabiassa teki keksinnön. He keksivät laitteen, joka ratkaisee kaksi ongelmaa-vedenpuhdistus ja sähkö. Ja se käyttää aurinkovoimaa sähkön tuottamiseen. Sähkö puolestaan auttaa veden puhdistamisessa.

Tämä prosessi on hitti kuiville alueille aivan kuten Saudi-Arabiaan, jossa on paljon aurinkoa ja niukasti juomavettä. Ja hyvä uutinen tämän keksinnön takana on se, että se ei ole vain teollisuuskäyttöön. Tutkijoiden mukaan laitteen voi asentaa kotiinsa ja tuottaa sähköä ja saada samalla puhdasta vettä. Tämä tekee yksi parhaista talon kova vedensuodatin yhdessä ongelmien ratkaisemiseksi sähkön.

Pen Wang, tutkija ja co-kirjoittaja Cosmos Magazine sanoi – ” syntyy puhdasta vettä voidaan käyttää puhdistukseen aurinkopaneelit poistaa pölyhiukkasia, sitä voidaan käyttää kastelemaan kasveja ja viljelykasveja, jolloin aavikon maatalouden mahdollista.”

Nature Communications-sivustolla julkaistussa artikkelissa he kertoivat tämän vedenpuhdistajan toiminnasta. Laitteen yläosaan on asennettu vaakasuora kaupallinen pii – aurinkokenno. Ja sitten suoraan solun alapuolella on useita tasoja saastuneen veden suodattamiseksi.

Kerroksen läpi kulkeva vesi tuottaa puhdasta vettä sekä lämpöä. Aiemmin tutkijat käyttivät vain suolaista vettä, mutta nyt laite puhdistaa merivettä jopa kuparin, lyijyn, natriumin, kaliumin ja kalsiumin saastuttamana.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.