Tadeusz Michalik: tavoitteena ovat Pariisin kisat, mutta en ajattele niitä vielä. Matkan varrella tulee olemaan monia pysähdyksiä [keskustelu]

Olympiapronssimitalisti Tadeusz Michalik kertoo Tomas Dubekin haastattelussa, miten hänen elämänsä muuttui palattuaan Tokiosta, edellisestä startista vuonna 2021, sitä seuranneista kisoista, paluusta alempaan painoluokkaan ja mahdollisuudesta otella vapaaottelussa. Meillä oli mahdollisuus tavata ennen Olympiagaalakonserttia. Osallistuminen siihen ja kopion avaaminen mitali ”wall of fame” päämajassa puna-armeijan on miellyttävä kosketus loppuun onnistuneen kauden?
Eniten. Tällä kertaa se on ensimmäinen Olympiamitalini ja debyytti tällä lomalla. Tosi siisti kokemus, uskon, että kuka tahansa urheilija haluaisi olla nyt minun paikallani. Kuinka paljon elämäsi on muuttunut kisojen jälkeen?
Monet ihmiset tunnistavat minut kadulla, onnittelevat minua menestyksestäni. Se on erittäin miellyttävä tunne. Myös muut asiat ovat muuttuneet. Olympiamitali avaa paljon uusia mahdollisuuksia.

Tokiossa järjestetyn palkintojenjaon jälkeen tuli vaikutelma, että odotit jonkun nipistävän häntä ja sanovan, että tämä ei ole unta. Kauanko olet menestynyt?
Aika kauan. mutta minulla ei ollut kiire. Otin rauhallisesti vastaan sen, mitä oli tapahtunut. Se on jo valjennut minulle. Tiedän, ettei kukaan vie sitä minulta. Tänään mitali maistuu vielä paremmalta.

Kisojen jälkeen halusi ensin rentoutua. Onnistuitko?
Vähän lepäsin, mutta palasin myös nopeasti treeneihin. Olen sellainen taistelija, että en voi kokonaan luopua harjoituksista. Oli monia uusia tehtäviä ja matkoja, muun muassa osana palvelustani sotilaana Puolan armeijassa. Kisojen jälkeen, 16. elokuuta, minäkin menin naimisiin. Tulen varmasti muistamaan tämän vuoden, tietysti mahdollisimman positiivisesti, loppuelämäni ajan.

Juoksen pitkälle tulevaisuuteen, mutta koska Mikhalikovilla on kaksi olympiamitalia [Tadeuszin sisko Monica voitti pronssia Rio de Janeirossa 2016-Ed.], Haluatko hänen lastensa jonain päivänä jatkavan perheen painiperinteitä?
Aion ehdottomasti yrittää juurruttaa parasta lapsiini. Mutta en yritä pakottaa heitä mihinkään. Jokaisella on omat tavoitteensa ja unelmansa. Katsotaan, mitä he haluavat tehdä. Lokakuun alussa Norjassa järjestettiin painin MM-kisat. Voitko kertoa, miksi se ei lähtenyt lentoon?
Halusin levätä. Minun sijastani lähti Sobieskin kollega Gerard Kurniczak, joka auttoi minua valmistautumaan Tokioon. Minulla oli mahdollisuus maksaa hänelle takaisin auttamalla häntä ennen MM-kisojen alkua. Ylipäätään puolalaiset näyttäytyivät erittäin hyvin. Kollegat klassiseen tyyliin Arkady Kulizhich ja Gevorg Sahakian palasivat pronssimitalit. Magomedmurad Hajijev voitti kultaa vapaauinnissa ja Ekaterina Kravtšik pronssia. MM-kisat ovat vielä edessä.
Kyllä, ne pidetään marraskuussa [21-24-ed.] Teheranissa. Tätä esitystä varten valmistaudun nyt. Lopetan kauden Iranissa. Sitä ennen kilpailen vielä viikonloppuisin Saksan Bundesliigassa.

Mietitkö jo Pariisin kisoja?
Ei tällä hetkellä. Nyt keskityn aloittamaan Teheranista. Ensi vuonna pelataan EM-kisat. Pariisi on nykyään hyvin kaukainen puheenaihe. Olympialaiset ovat tietysti päätavoitteeni, mutta matkalla sinne on vielä monta pysähdystä. Tokiossa oteltiin alle 97-kiloisten sarjassa, johon pääsi, koska hävisi kilpailun kehäpaikasta alle 87-kiloisten sarjassa. Onko toista vaihtoehtoa palata pienempään painoon?
Olen lihonut muutaman kilon viime aikoina, joten se olisi todella vaikeaa juuri nyt. en haluaisi nähdä nälkää, koska se ei ole mukavaa. Siksi pysyn katassa 97 kiloon asti.

MMA-starteista kysytään usein. Pysyykö vastaus samana?
En voi kuvitella sitä. Tykkään katsoa vapaaottelua fanina. Mutta kiivetä häkkiin ja taistella? Se olisi liikaa minulle. En usko, että pystyn voittamaan päässäni istuvaa psykologista saartoa.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.