Kosminen Rinkeli löydettiin 700 valovuoden päästä Maasta

Tähtitieteilijät ovat napanneet kuvan kahdesta uudestisyntyneestä tähdestä 11-järjestelmässä, jota kuvaillaan kosmiseksi rinkeliksi, joka koostuu kaasu-ja pölyhiukkasverkostosta. 11-järjestelmä on osa Barnard 59-tähtisumua, joka on noin 700 valovuoden päässä Maasta.

Tutkimuksen pääkirjoittaja Felipe Alves on lausunnossaan sanonut, että he voivat nähdä 2 kompaktia lähdettä, joiden koko muistuttaa aurinkokunnan asteroidivyöhykettä. He ovat tulkinneet sen aihetodisteiksi kahden nuoren tähden ympärillä. Niiden välinen ero on 28 kertaa Auringon ja maan välinen etäisyys.

Alves lisäsi, että he odottavat 2 tason kertymisprosessin ohjaavan binäärijärjestelmän dynamiikkaa sen massan kertymisvaiheen aikana ja heidän täytyy tutkia enemmän nuoria binäärijärjestelmiä yksityiskohtaisesti ymmärtääkseen kuinka useita tähtiä muodostuu paremmin.

Näitä kahta aihekiekkoa ympäröi suurempi kiekko, jonka kokonaismassa vastaa 80 Jupiterin massaa. Tutkimuksen toinen tekijä ja toimitusjohtaja MPE Paola Caselli on korostanut, että tämä on todella tärkeä tulos, koska he ovat lopultakin kuvanneet nuorten binääritähtien monimutkaisen rakenteen niiden syöttöfilamenttien avulla, jotka yhdistävät ne levyyn, jossa ne ovat syntyneet.

Tämä on antanut heille tärkeitä rajoitteita nykyisille tähtien muodostusmalleille. Vauvatähdet saavat massaa kahdessa vaiheessa paljon suuremmasta kiekosta, ensimmäinen on, kun massa siirtyy pyörivissä silmukoissa tehden rinkelikuvan ja toinen, kun tähdet saavat massaa aihetodistekiekoista.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.