Justina Svjataya-Ersetich: minulla on vielä jotain todistettavaa. Mutta katsotaan, jos terveyteni sallii minun aloittaa seuraavissa peleissä [keskustelu]

Jos saan lääkäreiltä luvan, palaan koulutukseen. Minulla on muutakin todistettavaa”, korostaa Justina Sveti-Ersetik, Tokion 4×400 metrin viestin olympiavoittaja ja varamaalivahti. Tomasz Dembek: tapasimme ennen Olympiagaalaa, summasi Tokion kisojen tulokset. Onko tämä loma miellyttävä kruunaus sille, mitä vuonna 2021 on saavutettu?
Saint Justina-Ersetic: kuten kaikki muutkin. Gaala on urheilijoille tarkoitettu tapahtuma. En olisi ikinä uskonut, että yhdessä viestikavereiden ja-kollegoiden kanssa minulla olisi mahdollisuus nostaa kaksi mitalia Puolan urheilun Maineseinälle Olympiakeskuksessa. Se oli uskomaton kokemus. Onko Puolan Olympiakomitean päämajassa järjestettävä gaala ensimmäinen tilaisuus tavata lähes täysi ympyrä Tokion mitalisteja?
Viestityttöjä en ehtinyt edes jättää väliin. (naurua) tapaamme jatkuvasti, osallistumme moniin seremonioihin ja tapahtumiin. Emme esiinny niissä vain omassa piirissämme, paikalla on paljon Olympiaperheen edustajia. Hauska nähdä taas. Kaikki mahdollisuudet muistaa viime pelejä on hyvä.

Sinulla on varmasti jotain muistettavaa. Kultaa sekaviestissä, hopeaa naisten viestissä, oli vaikea haaveilla paremmasta kaudesta.
Se oli tietysti minulle erityinen vuosi. Vaikka samaan aikaan se oli minun näkökulmastani hyvin raskas. Ensin vamma, sitten kova koronavirus, sitten uusi vamma… Taistelu siitä, pystynkö edes esiintymään Tokiossa, jatkui loppuun asti. Ikävistä tilanteista huolimatta tulokset olivat kuitenkin sellaisia, että muistan tämän vuoden vain upeasti.

Tekikö mutkainen ja kuoppainen tie kisojen alkuun menestyksen vielä paremmaksi?
Eniten. Juostuani ilon tuolle puolen tunsin myös valtavaa helpotusta. Selvisi vammasta. Kannatti purra hammasta ja taistella siitä viimeisille tunneille ennen starttia. Vaikka monta kertaa halusin luovuttaa. Kun puhuimme ennen olympialaisia, myönsitte, että päätös uran jatkamisesta tehdään vasta kisojen jälkeen. Kun olet tuonut kaksi mitalia Japanista, onko sinulla muita ongelmia?
Oikea. Olen toteuttanut suurimmat unelmani Tokiosta, mutta minulla on vielä jotain todistettavaa. Aion jatkaa harjoittelua. Katsotaan, mitä elämä tuo tullessaan. Ei, kun käytän vapaa-aikaani. Olen keskittynyt siihen. En mieti vielä treenaamista. (nauru)

Entä Pariisin kisat? Saako se, että ne järjestetään alle kolmen, ei neljän vuoden päästä, Ranskan yrittämään mitalien puolustamista?
Rehellisesti, en tiedä. En ole vielä tehnyt mitään päätöstä tästä asiasta, täytyy miettiä vakavasti. Se ei ole vain kolme vuotta, vaan kolme kokonaista vuotta. Katsotaan, miltä tilanne näyttää. Ensinnäkin, salliiko terveyteni työskennellä korkeimmalla tasolla. Voitteko kertoa, miten sen jalan kunto, jonka kanssa oli ongelmia, kehittyy nyt? Onko hän kunnossa?
Selvitän kaiken ennen testikäyntejä ja niiden jälkeen. Toistaiseksi kaikki on hyvin, koska harjoituskuormaa ei ole. Tutkimusten jälkeen katsotaan, miltä tilanne näyttää. Jos saan luvan, jatkan harjoittelua.

Olympiagaala summasi kisojen tulokset, joten myös lopetamme samanlaiseen sävyyn. 14 mitalia Tokiosta-riittääkö tulos Puolan olympiaurheilun nykytilaan?
Optimismiin on aihetta. Emme ole voittaneet mitaleita kisoissa moneen vuoteen. Menestyksen pitäisi motivoida myöhempiä pelaajia ja lisätä sponsoreiden kiinnostusta. Toivotaan, että Pariisista tulee vähintään yhtä hyvä kuin Tokiosta.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.