Intian suurin kaupunkiranta on Polvisyvässä kuohussa

Chennain suosittu uimaranta Marina Beach on ollut viime päivät polviaan myöten vaahtoavassa, myrkyllisessä vaahdossa. Asiantuntijat ovat varoittaneet, että jokaisena monsuunikautena muodostuva vaahto voi aiheuttaa iho-ongelmia. Lapsiperheet ovat käyneet edelleen ahkerasti rannalla. Marina näkee kymmeniä tuhansia kävijöitä päivittäin ja on suurin urbaani ranta Intiassa.

Chennaissa sijaitsevan kansallisen Rannikkotutkimuskeskuksen tutkija Pravakar Mishra, joka on nähnyt vaahtopilvien kasvavan viime vuosina, on sanonut, että ihmisten ei todellakaan ole hyvä mennä vaahtoon, mutta he eivät vain ymmärrä sen riskejä. Vaahdon epäillään olevan seurausta pesuainejäämien ja muun jätteen sekoituksesta, jonka tuuli ja aallot piiskaavat vaahdoksi monsuunikaudella.

Vain 40 prosenttia Chennain jätevedestä on käsitelty, mikä tarkoittaa, että loput suurkaupungin jätevedestä huuhtoutuu suoraan mereen. Asiantuntijat ovat myös varoittaneet kalastajia pysymään poissa vedestä. Eräs kalastaja on huomauttanut, että hänen pyytämiensä kalojen arvo on pudonnut lähes olemattomiin.

Kaikenlainen saastuminen on vallannut maan vauhdilla. Ilmansaasteet ovat pitkään olleet ongelma nopeasti kehittyvässä Intiassa. Nyt viranomaiset ovat aika usein julistaneet terveyshätätilanteita ympäri maata. He julistivat äskettäin kansanterveydellisen hätätilan Intian pääkaupunkiin New Delhiin ja yli 20 miljoonan asukkaan kaupunkiin.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.