Bialystok. Nikolai ratsasti vaunuilla Bialystokin kaduilla. Lapista saapunut vieras tervehti lapsia ja ihasteli valaisimia (kuva)

Se ei ollut vain pienokaisten, vaan myös kokonaisten perheiden ilo. Sunnuntai-iltana (5.joulukuuta) Bialystokin kaduilla saattoi tavata kaikkein uskollisimman Nikolain, joka kulki vaunuilla ja tervehti jalankulkijoita. Ainutlaatuinen vieras tuli maakuntamme pääkaupunkiin suoraan Lapista. Bialystokin asukkaat, jotka lähtivät iltakävelylle sunnuntaina 5.joulukuuta, pääsivät tapaamaan erityistä vierasta. Nikolaos kulki kaupungin kaduilla vaunuissa, jotka tervehtivät Bialystokin asukkaita ja ihailivat juhlavia katuvalaistuksia.

Katso kuvagalleriat Nikolain vierailusta Bialystokissa! Nikolain matka alkoi Kosciuskon torilta, jonne kerääntyi todellisia ihmisjoukkoja. Ensin Nikolai sytytti juhlavalaistuksen yhdessä Bialystokin presidentin Tadeusz Truskolaskin ja lasten kanssa. Sitten Nicholas piti lyhyen puheen puolaksi.:

– Hyvää iltapäivää. Tervehdin kaikkia sydämellisesti. Tulin tänne Lapista, Suomesta. Siellä on oikeasti talvi, -30 astetta. Tämän jälkeen Bialystokin presidentti esitti toiveita lapsille, ja Nikolai meni vaunuihin ja matkusti ympäri bialystokia yhdessä lumihiutaleen kanssa. Nuoremmat tervehtivät häntä innokkaasti. Lappilainen vieras joutui odottamaan kaksi kokonaista vuotta. Vuosi sitten Nikolai ei tullut paikalle, koska koronaviruspandemia sotki hänen suunnitelmansa. Tällä kertaa perinteinen Tapaaminen Bialystokaanien kanssa ei ollut yhtä suora kuin ennen epidemiaa, mutta pääasia on, että Nikolai tuli.

Nikolai löytyy Kosciusko-aukiolta, Linden-kadulta, Pilsudski-kadulta, Lussan liikenneympyrästä, Legionova-kadulta, Curie-Sklodovskaja-kadulta ja NZS-aukiolta. Söpön vieraan matka päättyi jälleen Kosciuskon torille. Aiemmin Nikolai ilmestyi pussi täynnä makeita lahjoja Bialystokin yliopiston lasten kliinisen sairaalan pediatrisen onkologian ja hematologian klinikan nuorille potilaille. Hän kävi myös tapaamassa fyysisesti ja henkisesti vammaisia lapsia. Pandemian vuoksi Tapaaminen meni valitettavasti lasin läpi. Muista, että eilisestä (4.joulukuuta) lähtien joulumarkkinat ovat alkaneet Kosciuskon torilla. Siihen liittyy näyttävä 30 kirkkaasta, koristeellisesta joulukuusesta koostuva lamppu, ja kioskien edessä oli tähden muotoiset LED-portit.

Torilla oli myös näyttävä venetsialainen Karuselli, mastoja hehkuvine seppeleineen ja erikoinen valokuvakehys – Joulukortti, josta voi tehdä ikimuistoisen valokuvan. Koko kaupunki oli myös kauniisti koristeltu juhla-aihein ja valaistuksin.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.